Şanlıurfa’dan TÜBİTAK’ta büyük gurur: Türkiye birinciliği geldi

TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Araştırma Projeleri Yarışması’nda Şanlıurfa’yı temsil eden öğrenciler, önemli bir başarıya imza attı.

Şanlıurfa’dan TÜBİTAK’ta büyük gurur: Türkiye birinciliği geldi

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TÜBİTAK tarafından düzenlenen 2204-B Ortaokul Araştırma Projeleri Yarışması’nda Şanlıurfa’dan katılan öğrenciler dikkat çeken başarılara imza attı. 

YAZILIMDA TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİ ŞANLIURFA’DAN

Siverek Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri, “Yapay Zekâ Destekli Dinamik Otoyol Yönetim Yazılımı” adlı projeleriyle Yazılım Kategorisinde Türkiye birincisi oldu.

Geliştirilen proje, trafik ve yol yönetimine yönelik yapay zekâ tabanlı çözüm önerisiyle jüri tarafından büyük beğeni topladı.

TARİH KATEGORİSİNDE TEŞVİK ÖDÜLÜ

Şanlıurfa Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri ise “Miras Haritası: ‘Kuralları Bil, Tarihi Çöz’” isimli projeleriyle Tarih Kategorisinde Teşvik Ödülü almaya hak kazandı. Projenin, kültürel miras bilincini artırmaya yönelik içeriğiyle öne çıktığı belirtildi.

EĞİTİM CAMİASINDAN TEBRİK

Şanlıurfa İl Millî Eğitim Müdürlüğü, elde edilen başarıların ardından bir açıklama yaparak öğrencileri, danışman öğretmenleri ve okul yöneticilerini tebrik etti.

Açıklamada, “Bilimsel üretimi destekleyen, araştıran, sorgulayan ve üreten nesiller yetiştirme hedefimiz doğrultusunda çalışmalarımız kararlılıkla devam edecektir” ifadelerine yer verildi.

Şanlıurfa’dan TÜBİTAK’ta büyük gurur: Türkiye birinciliği geldi

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.